Eujazz Young Talent Award 2021

Eujazz Young Talent Award 2018/2019 nieuwe stijl

“ruim baan voor jong talent in de Euregio”

Doel
Uitdaging, Impuls en niveau verbetering d.m.v. gezonde competitie, podium ervaring en publiciteit.
 2018  willen de organisaties onder auspiciën van Slim gebied en bereik van deze prijs voor een bijzonder jong talent in de Euregio gaan uitbreiden, zowel mbt de deelnemers als m.b.t. het publiek en de buitenwacht.
Waarde
Een enorme stimulans, erkenning en uitdaging. Speelervaring opdoen. De winnaars tot heden zullen het beamen. Meedoen met de competitie, de drempel overwinnen, het podium betreden, het voorspelen voor de jury, de betekenis van de publiciteit. De winnaar 2016 Dave Vreuls speelde voor een volle zaal tijdens de prijsuitreiking scoorde 16.000 Facebookkijkers, speelde een dag later op Jazz-out voor 1500 mensen en maakt nu zijn opwachting op diverse Podia in Belgisch en Nederlands Limburg.
Euregionale uitwisseling onder musici en podia willen wij in deze nieuwe stijl opzet bevorderen.
Winnaar zijn, de prijs en de erkenning die daarmee samenhangt betekent een impuls voor de jonge talenten en de podia die zoeken naar vernieuwing, naar “the next generation.”
Wie kunnen deelnemen?
Twee catagoriën:
Jeugd : Vanaf 8 jaar tot en met 15
Jongeren: Vanaf 16 jaar tot en met 27
Amateur en/of aankomend professionele muzikanten t/m 27 jaar, kunnen als solist of band  deelnemen en winnen.  Voor Orkestleden en of begeleiders geldt; leeftijd onbeperkt. Genre: Jazz in de breedste zin. Deelnemers uit de gehele (eu)regio zijn met of zonder opleiding uitgenodigd om een of meerdere nummers in te zenden.
Het gehele project start dan op in Januari met werving en voorrondes vinden plaats in April/ Mei. De uitreiking van de prijs vindt plaats in het Cultuurhuis in Heerlen op 1 September 2019.
Inschrijven/inzenden per mail:
info@slimjazz.nl
Marc Huynen
Informatie bureau Slim: Jo Dautzenberg
Procedure/deelname 2018/2019

Speelronde
De deelnemers kunnen een zelf gekozen stuk voorspelen, al dan niet met eigen of standaard begeleiding van een combo
Jury
De winnaar wordt geselecteerd door een  deskundige Jury, bestaande uit  de vaste leden musicus Tim Daemen ( België ),  jazzcriticus en columnist Paul van der Steen ( Nederland) ,  muziek pedagoog Walter Hennecken ( Duitsland).
Het gehele project start dan op in Januari met werving en voorrondes vinden plaats in April/ Mei.  Uitreiking van de prijs vindt plaats in Heerlen op 1 september 2019.
De winnaar gaat o.v.b. o.a. spelen op/tijdens:
– Cultura  Nova Heerlen
– Autumn Leavers Venlo,
 – Jazz-Out, Heerlen
– Heerlen Jazzt,
– En diverse podia in Limburg.
De winnaar ontvangt het beeld “snap your vingers” van beeldend kunstenaar Marc Truijen.
Organisatie:
 Slim.
Coördinatie: Jo Dautzenberg-bureau Slim
Artistieke leiding: Marc Huynen-musicus