Educatieve projecten

de weg naar” :

Root 51° – (klein) Muziektheater met

“Zwarte Liefde en de Groene Berg”naar de basisschool.

 

FRAGMENT Een jongetje opent een zolderluik. Een oude kist. Kleren, een helm, een lamp, een pungel. Hij zit voor de spiegel. Met een geblakerde kurk maakt hij zijn gezicht langzaam zwart, zet de helm op , trekt een werkjas aan, rent in het bos het witte licht tegenmoet.

Tegen de achtergrond De Wilhelmina Berg in de Oostelijke Mijnstreek heeft een metamorfose ondergaan. Het zwart heeft plaats gemaakt voor groen: Park Gravenrode.Toerisme, fris en veel groen, natuurschoon. Er zijn dag-attracties en bezoekers van buiten bevolken het gebied.

Op zolder herinneringen aan Oom de mijnwerker Joep; een dagboek van Catharina; en dan op ’t scherm mijnheer Derix , ex-mijnwerker over de buurt en de verandering.

Park Gravenrode maakt van de Wilhelmina Berg een eigentijds document. De berg als feit en metafoor voor de verandering van een gebied. “Zwarte liefde en de groene berg” vertelt het verhaal van en de jonge meid Catharina en oom Joep, “Zwarte Liefde en De Groene Berg”, is een eigentijdse speciaal voor het onderwijs geproduceerde interdisciplinaire (kleine) muziektheatervoorstelling over de verandering van het leven , wonen en werken in het mijntijdperk en de periode van verandering daarna, verteld, d.m.v. korte speciaal geproduceerde filmpjes, toneelspel en stukjes muziek.

Vertolkers:

Peggy Alofs – toneel

Germaine Sijstermans – klarinetten

Jo Dautzenberg – verteller, gitaar

Filmpjes – Edward van Kempen/Roger van de Poel/Media Profile.

Research & Teksten: Katrin Henss, Jo Dautzenberg, Wim Kleinen.

Peggy Alofs (44) is drama docente en heeft ruime ervaring in het toneelmatig werken met kinderen.
Germaine Sijstermans ( 29) is uitvoerend musicus/docent en afgestudeerd aan de conservatoria in Den Haag en Rotterdam.

Jo Dautzenberg ( 63) is producent, schrijver, gitarist en voormalig directeur tv productiehuis Media Profile en werkte o.a. voor Leraar24(teleac)

Edward van Kempen, “Spinning Wheels”, is fotograaf/ video / nieuwe media ProducentVoorstelling

 

Video fragment educatieve activiteit “de Weg …”

Go to top